MERKEZ DANIŞMA VE İDARİ KURULU (MDİK) GÖREV TANIMI

            Cumhurbaşkanı Adayımızı seçiyoruz Platformu içerisinde oluşturulan Merkez Danışma ve İdari Kurul (MDİK) ;

  1. Merkez Danışma ve İdari Kurul Kendi İçerisinden seçeceği en Az 7 (yedi) Kişilik (İl Temsilciliklerinden gelen Bilgilerin Merkezde toplanması ve Kayıtlarının tutulması için Tercihen Ankara’da İkamet eden Üyelerden) İdari Kurulunu belirleyecektir.

     

  2. İDARİ KURUL; Danışma Kurulunun belirleyeceği İl ve İlçe Temsilcilerinin Kayıtlarını tutacaktır.
  1. Danışma Kurulundan gelen İmzalı Dilekçe verecek gönüllülere ait bilgileri toplayarak kayıt altına alınıp il, ilçe ve bölge bazında Tasniflendirecektir.
  1. YSK tarafından seçim takviminin açıklanmasını müteakip dilekçe verme süresi içerisinde Kişilere ulaşılması için Danışma Kurulu kanalıyla İl, İlçe ve Bölge temsilcileri ile paylaşılmak üzere  Arşivlendireceklerdir.
  1. Öncelikle; Bu organizasyonun kısa sürede bütün Asb. Camiasının bilgilendirilmesini sağlamak.
  1. Sorumluluk alanlarında Bulunan TEMAD şubelerine ziyaretlerde bulunmak, projenin uygulanması ile ilgili bilgiler vermek ve sürekli diyalog içerisinde olmak, Şartların uygun olması halinde bir plan ve program dahilinde birlikte çalışmak.
  1. İl ve ilçelerde teşkilatlanma ve tanıtım konusunda araştırmalar yaparak diğer çalışma komisyonlarına etkili örgütlenme konusunda tavsiyeler ve önerilerde bulunarak projenin tabana anlatılması, yayılması ve adam adama markaj sistemi şeklinde çalışmaları konusunda bilgilendirmek.
  1. İl ve İlçe Teşkilatlarını oluşturmak, il ve ilçe Teşkilat Temsilcilerini belirlemek, İl ve İlçe temsilcilerinin Belde, Semt ve Mahalle temsilcilikleri oluşturmasını sağlamak ve takip etmek. ihtiyaç halinde Bölge Temsilcilikleri oluşturmak.
  1. İl Teşkilatları vasıtasıyla Sorumluluk alanları içerisinde bulunan İlçe, Belde, Semt ve Mahalle temsilcilikleri vasıtasıyla İmza, kampanyasına katılacak Kişi, Aile, Sülale ve Grup önderlerinin iletişim bilgileri (Ad, Soyad ve Telefon no) ile kaç kişi ile bu kampanyaya katılacakların bilgilerini arşivlenmek üzere İdari Kurula bildirmek
  1. Kurulun; verimli ve düzenli bir organizasyon kurabilmeleri için kendi içerisinde İl/ilçe ve Bölge sorumlulukları şeklinde sorumluluk alanı oluşturacaklardır.
  1. Camiasının bilgilendirilip konsolidasyonu (Birleştirme, Sağlamlaştırma) sağlandıktan sonra İlerleyen Süreçte alınacak karar doğrultusunda İl , İlçe ve Bölge temsilcilerinin katılımı ile Asb. Camiası dışında Kalan ve Hakları Gasp edilen yada haklarını alamayan Askeri ve Sivil Dernek, Sendika, STK, Platform ve Gruplarla temasa geçmek,
  1. Projenin duyurulması ve tanıtılması konusunda Sosyal medya başta olmak üzere birebir temaslarda dahil olmak üzere pratik yöntemler bulmak, desteklerini almak konusunda girişimlerde bulunmak.
  1. Organizasyon Komitesi ile diğer çalışma kurulları ve Grupları arasındaki sürdürülebilir koordinasyonu sağlamak ve Tecrübe paylaşımında, bulunmak. Bu konu ile ilgili fikir, Slogan ve Görsellikler üretmek.
  1. Bu çalışmaları sırasında Organizasyon Komitesi ve Ankara Merkezli çalışan İdari Kurul ile Sürekli bilgi alışverişi ve Koordine içerisinde olmak. Kurulların çalışma, araştırma ve geliştirme programları doğrultusunda düzenlenen haftalık aylık  raporlarını Toplayarak İdari Kurula ulaştırmak
  1. Müracaat eden Cumhurbaşkanı Aday Adaylarının ön yeterlilik değerlendirmesini yapmak.
  1. Değerlendirme aşamasında; Öncelikle ilgili Kanuna uygun Şartları taşıyıp taşımadığı, Yasal ve Hukuki şartları uygun olanların Tarafımızdan belirlenen kriterleri karşılayıp karşılamadıklarına, bakılacak, Kriterlere uygun olanlar için gerekirse Aday Adayları ile Mülakat yapacaklardır.
  1. İl ve ilçelerindeki Askeri bağlantılı dernek ve gruplarla, iletişim kurmak, projeyi anlatıp destek talebinde bulunmak.
  1. İlerleyen Süreçte Yine Asb. Camiası gibi aynı mağduriyetleri yaşayan, Tüm Emekli Askerler, emniyet güçleri, Terörle Mücadele sırasında yaralanıp ta gazi sayılmayanlarla birlikte hakları Gasp edilmiş, bütün Sivil Meslek Grubu temsilcilerine projenin amaç ve hedefi hakkında bilgilendirmeler yaparak diyalog kurmak ve destek talep ederek kitlesel bir harekete dönüştürmek
  1. YSK nın açıkladığı tarihler içerisinde İdari kurul tarafından verilecek kendi sorumluluk alanındaki İl, İlçe, Belde, Semt ve Mahalle Temsilcileri kanalıyla irtibat kurulmasını sağlayarak dilekçe verme süresinin başladığını hatırlatıp ilçe seçim kurullarına gitmelerini teşvik edilmesini sağlamak, ve uygulama aşamasını takip etmek.
  1. Merkez Danışma ve İdari Kurul Organizasyon Komitesine karşı sorumludur.

Teşekkür eder çalışmalarımızda başarılar dilerim,

Yolumuz açık olsun.

Biz birlikte güçlüyüz.

Önce inanmak gerekir.

İnanmak Başarmanın  Başlangıcıdır.

Başarmak için yola çıkmak gerekir.

Yola çıkmadan Hedefe Ulaşılmaz.

                                                                                               Organizasyon Komitesi 

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KRİTERLERİ;

  1. Anayasamızın 101. Maddesindeki şartları Taşıyan; Dinamik, Eğitimli, Tercihen Akademik kariyeri olan,  
  2. Ülkenin Gündemine, yakın tarihine ve Politik Geçmişine hakim, Dünya ve Ülke siyasetini yakından takip eden ve Ekonomi bilgisi yüksek,
  3. Medya önünde Spontane akıcı konuşma yeteneği gelişmiş, Diksiyonu düzgün,
  4. Donanımlı, Camiamızın Sorunlarına vakıf, İkna Kabiliyeti ve analiz yeteneği yüksek, Saha çalışmalarına vakıf olmak.
  5. Bu Büyük ve Güzide Camiayı Toparlayıp Kucaklayabilecek Liderlik vasfı taşıyan
  6. Cumhurbaşkanı Adayımızı seçiyoruz kampanyasında Aktif rol almış, Siyaseten ve adı yıpranmamış, Gönüllü Meslektaşlarımızdan bir kişi Aday olarak belirlenecektir.
  7. Birden fazla istekli olması halinde Aday Adaylığı sistemi oluşturularak, ilgili kurullarımız tarafından değerlendirilerek Aday Adaylığı kesinleşen meslektaşlarımız Web sitesinde açacağımız Anket sonucu sizlerin tercihi ile belirlenecektir.                                                                                          Organizasyon Komitesi
Scroll to Top